10 Şubat 2015 Salı

YAPMASAN MI?

                                                                             YAPMA

Merhaba, Sevgili blogum.
1 yaşındasın şimdi, İyiki doğdun!

14 Şubat yazımın üstünden 1 yıl geçmiş. Yine bir Şubat ayının içindeyiz, kimimizin içi kıpır kıpır, kimimiz daha da ciddi şeylerle mücadele ediyoruz, kimimiz azıcık aşım ağrısız başım diye yola devam ediyor.

Tam bir yıl önce: Bir zamanlar tüm her şeyini paylaştığın, elini tuttuğunda sıcaklık hissettiğin, güvendiğin, inandığın kişiyle aranda çözülemeyecek, aşılamayacak ne tür problemin olabilirdi diye sormuştum. Sahi hala da aynı düşünüyorum ama bir farkla; olmuyorsa, olmadığı yerde bırakacaksın.

Sadece sen bir şeyler için uğraşıyorsan eğer, sadece sen ikiniz için bir şeyler düşünüyorsan, sadece sen 'biz' kelimesini kullanıyorsan bırak o zaman hem de o anda, aniden...

Neden mi? Bak gün doğmadan her birimiz evimizden  çıktığımızda, gün içindeki 9 saatte ne zorluklarla karşılaşıyoruz. Her birimiz koşturuyoruz sanki bir maratonun içindeymişçesine...
Tüm bunların içinde akşam olduğunda, sana sıcacık bir 'Canım' kelimesini çok görüyorsa, afedersin ama 'Senin ne işin var o adamla yada kadınla?



İkinci şans öyle kolay verilen bir şey olmamalı. Odun en nihayetinde odundur; oyalayıp, zımparalasan, aşındırsan da yine ham maddesi odundur. Düzeltmeye çalıştıkça, daha da bu gerçekle yüzleşirsin. Ama karşındaki ben buyum kolaycılığının arkasına saklanıyorsa ve seni yıllarca oyalamışsa, sanki kendi babasının yıllarıymış gibi bırak da görsün gününü. Kürkçü dükkanı gibi 'Nasılsa o beni bekler ne zaman istersem o zaman giderim' diye düşünüyorsa bile o anda eyvallah deyip yoluna bakmalısın.

En azından denedin ve olmadı. İçinde kalacağına, yaşamışım oh deyip arka sayfaya geç. Emin ol o kişi seçtiklerinin vazgeçtiklerine değmediğini anladığında, kaçan trene el sallamaya bile vakti kalmayacak.

Yapacak bir şey yok, sıkı bir Eyvallah kelimesinden başka...
Yoksa sen bir şansı hakettiğini hala düşünüyor musun? Hiç aklına gelmiyor değil mi;  aklına hiç gelmeyeceği?

                                                               YAPMA!













Hiç yorum yok: